Prosinac je mjesec kojeg željno iščekuju i odrasli i djeca. Za posebnu čaroliju koja budi osjećaj topline radosti, a na dječja lica donosi osmjeh pobrinuli su se Crveni križ Grada Zagreba, Lions Club Kontesa Nera sa svojim podmlatkom Leo klub Tri kule Zagreb i 136 osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

U humanitarnoj akciji Solidarnost na djelu 2019. koju Crveni križ Zagreb tradicionalno provodi svaki listopad u osnovnim i srednjim školama prikupljeno je 86.135,47 kn.

Za uspješnu provedbu zahvaljujemo svim povjerenicima Crvenog križa grada Zagreba. Naši povjerenici su učitelji i profesori s izrazitim osjećajem za pomaganjem čiji je cilj educirati djecu i mlade o socijalnim problemima s kojima se svakodnevno susrećemo.

Velika složna akcija uključila je 30 000 učenika, njihovih roditelja, ravnatelja, profesora i učitelja koji su svojim donacijama u iznosu od 5 kuna razveselili 500 djece štićenika Socijalnog dućana. Donirani iznos utrošili smo za kupnju školskog pribora. ( pernice, bojice, olovke, flomasteri)

Za slatki dio poklona pobrinuli su se Lions Club Kontesa Nera sa svojim podmlatkom Leo klub Tri kule Zagreb. Razdragani volonteri pomogli su u pakiranju poklon paketa koje su napunili čokoladama, keksima, bombonima i ostalim slatkišima.