365 dana u godini Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodi svoje aktivnosti velikim dijelom oslanjajući se na volontere. Zaista 365 dana jer volontiranje ne raspoznaje radne dane, vikende i blagdane.

Godišnje se organizira preko 150 akcija darivanja krvi, za koje je potrebno mnogo volontera da se organiziraju, ali isto tako mnogo dobrih ljudi koju svoje ruke pružaju anonimno i volonterski kako bi donirali te neprocjenjive kapi.

Svakodnevno se u Crvenom križu skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama, uz djelatnike svakodnevnicu im uveseljavaju volonteri.

2014. godine Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb pokrenulo je projekt „Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici“. Danas smo ponosni što su upravo korisnici tog projekta postali naši vrijedni volonteri.

Posljednjih godina svjedoci smo mnogih katastrofa i izvanrednih situacija – od poplava, suša do migracija i ekstremnih hladnoća. Crveni križ u svakom je trenutku bio spreman pomoći a ta spremnost potječe opet od strane volontera koji su formirani u Interventni tim.

Više od 6000 polaznika sudjeluje u našim edukacijama na temu prevencije trgovanja ljudima, više od 3000 učenika, studenata i sugrađana prisustvuje edukacijama i vježbama iz prve pomoći. Sve to zahvaljujući educiranim volonterima organiziranima u Klub mladih.

U 2017. godini, u organiziranim aktivnostima Crvenog križa Zagreb volontiralo je 515 osoba te su ukupno volontirali 16.506 volonterskih sati.

05.12.2018. godine, obilježen je Međunarodni dan volontera u Teatar Exit uz predstavu „Njuške“, te su našim volonterima koji su se posebno istaknuli svojim radom kroz godinu dodijeljene zahvalnice za poseban doprinos radu Crvenog križa Zagreb.