Biti gost, a osjećati se kao kod kuće, može li doživljaj biti ljepši ?! Eh, pa upravo tako je bilo na izletu u Domu Crvenog križa Zagreb na Sljemenu, u petak, 26.10.2018. koji su posjetili korisnici, roditelji, volonteri i zaposlenici Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim teškoćama. Jednostavno, nezaboravno! Zašto?

Zato što su nas dočekali ljubazni domaćini iz Doma i počastili nas svježe pečenim, toplim kiflicama, čajem i kavom. Zato što je s roditeljima održan najopušteniji roditeljski sastanak u povijesti roditeljskih sastanaka. Zato što je volonter Juraj osmislio pravu malu Olimpijadu jesenskih igara o čemu svjedoče sami njihovi nazivi: „Vrući kesteni“, „Branje jabuka“, „Pometi lišće“ i „Magla“, a vrhunac navijačke groznice bio je kad su dva tabora zaposlenika počela „raspravljati“ o ekološkim pitanjima pa je bilo povuci-potegni konopcem. Natezanje su prekinuli naše miroljupke volonterke (a nego kako bi, kad su volonterke Kluba „Daj 7!“) i odvele ekipu u šetnju Medvednicom. Po povratku iz šetnje, kad su već noge zagrijane, a jakne višak, što je drugo preostalo nego nastaviti zabavu i druženje plesnjakom i karaokama. Za silan trud i pravi olimpijski duh na kraju je svakome svečano uručena prigodna zahvalnica koje su uručivale vrsne voditeljice Kristina i Roberta (padali su pritom silni zagrljaji i poljupci, ali o tome drugom prilikom).

Od šetnje i igara na svježem zraku te pjevanja i čagice, ekipa je ogladnila pa se nije bilo teško spustiti u restoran Doma na vrući crvenokrižaški grah i palačinke nakon čega je preostalo snage samo za izvaliti se na mekane stolice u busu i zavijugati dolje prema gradu. Sve je fotkala profi volonterka Smiljana koja je cijeli vikend pržila cd-e da bismo uživali u fotkama kojih ima više od stotinu, a ovdje smo izdvojili samo neke. Ma što više reći, tko nije bio neka mu bude krivo, a tko je bio, pamtit će još dugo ovaj predivan izlet!