Jeste li znali da jabuka spada među najkorisnije namirnice za zdravlje organizma? Osim što je korisna za zdravlje, jabuka je lijepo, ukusno i uvijek dostupno voće koje možemo pripremiti na nebrojeno mnogo načina. Zato, nije čudo da jabuka ima svoj međunarodno priznati dan: 20. listopada, Svjetski dan jabuka.

Sasvim je onda razumljivo da su, kao pobornici zdrave hrane i zdravih stilova života, korisnici  Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim teškoćama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb na kreativan i radostan način odali počast ovoj kraljici voća na svojem „Festu jabuka“ 19.10.2018. u Sigetu.

Tome je prethodilo višednevno nabavljanje namirnica i pripremanje kolača s jabukama te smoothija od jabuka kojima su se u Sigetu svi zajedno počastili. No, osim uživanja u delicijama od jabuka, ovo je bila divna prilika za okupljanje i druženje starih i novih prijatelja s različitih lokacija. Korisnik Z. Baligač uvodnom je rječju pozdravio sve prisutne i uveo ih u priču o jabuci, priču koju su nastavili domaćini iz Sigeta igrokazom „Jabuka i kruška“, a korisnici iz Črnomerca oplemenili recitiranjem prelijepih stihova o jabukama. Da je jabuka tradicionalni simbol ljubavi otplesali su korisnici iz Dubrave, a korisnik Z. Strineka čitao je dirljive stihove o jabuci dok su njegovi prijatelji iz Susedgrada svakom prisutnom podijelili jabučice-medaljice za uspomenu na ovo prekrasno druženje. Naravno, sve se nastavilo plesom, a završilo pjevanjem s Borisom koje je tako dobro zvučalo da je pobudilo zanimanje sugrađana u prolazu od kojih su nam se neki pridružili u plesu i pjesmi.