Svake godine povodom Dana darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj koji se obilježava 25.listopada Gradsko Društvo Crvenog križa Zagreb organizira svečanost za darivatelje krvi koji su krv darovali 35 i više puta.

Jubilarni darivatelji krvi koji će ove godine biti nagrađeni priznanjem su:

  • Žene koje su darovale krv 35 puta – 12 žena
  • Žene koje su darovale krv 55 puta – 3 žene
  • Žene koje su darovale krv 75 puta – 2 žene
  • Muškarci koji su darovali krv 50 puta – 32 muškarca
  • Muškarci koji su darovali krv 75 puta – 20 muškaraca
  • Muškarci koji su darovali krv 100 puta – 5 muškaraca
  • Muškarci koji su darovali krv 125 puta – 1 muškarac

U znak zahvalnosti i sjećanje na prvi akciju darivanja krvi medalja zahvalnosti Crvenog križa Zagreb dodijeljena je predstavnicima tvrtke  Franck, a predstavnicima tvrtke Pliva za 65 godina organiziranja akcija.

Ove godine obilježava se 140 godina rada Crvenog križa na tlu Hrvatske, 65 godina od prve akcije darivanja krvi u Željezari Sisak koja je održana 25.10.1953.g, nedugo nakon toga, 2.11.1953. godine održana je prva akcija u Zagrebu, u tvornici Franck, a odmah potom slijedila je i akcija u Plivi.

Godišnje Crveni križ Zagreba organizira i provede približno 160 akcija sa prikupljenih oko 10.000 doza krvi.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim darivateljima krvi, jubilarnim, onima koji krv više nažalost ne mogu darovati, ali i svima onima koji će jubilarni darivatelji tek postati.

Uz jubilarne darivatelje krvi naš veliki ponos su i prvodarivatelji (oko 1.000 mladih) koji krv po prvi puta darivaju u svojoj srednjoj školi.

Na svečanosti su svoju zahvalnost iskazali i gosti iz javnog života: Ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrije Mikulić, gosti iz grada Passignana- gradonačelnik Sandro Pasquali, predsjednik udruge AVIS – Giovanni Magri i ostali članovi delegacija iz udruga AVIS i AIDO, te gosti iz ostalih društava Crvenih križeva Hrvatske, te članovi našeg Odbora i Skupštine.