Socijalni dućan Crvenog križa grada Zagreba donirao je pomoć u higijenskim potrepštinama građanima Opatije koji su u potrebi.
„Kada god imamo mogućnost, nastojimo pomoći socijalno ugroženim građanima Hrvatske.“ – uz topli stisak ruke, voditelj zagrebačkog Socijalnog dućana g. Duško Godić, pozdravio je ravnateljicu Crvenog križa grada Opatije, gđu. Đanu Pahor. 
 
Kako bi se zahvalila na donaciji higijenskih potrepština, koju je preuzela za oko 300 socijalno ugroženih građana, ravnateljica Pahor pozvala je predstavnike Crvenog križa Zagreb na okrugli stol.
Razgovaralo se o zajedničkim programima, problemima s kojima se društva susreću kao i prednostima i nedostacima u lancu doniranja hrane.
Susret je bio povod i za zajedničko obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba kao i  razmjenu savjeta kako unaprijediti kvalitetu života starijih osoba.
 
Zajednička razmjena iskustva u humanitarnom i socijalnom djelovanju vrlo je važna za unapređenje rada Crvenog križa – naglasila je voditeljica Odjela za humanitarne i socijalne programe i projekte zagrebačkog Crvenog križa, Nina Tenjer.
Suradnja dvaju društava nastavit će se uz međusobnu podršku, suradnju i uzajamnu pomoć.