Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada „Zajednički put“ organizirali su povodom Međunarodnog dana starijih osoba, jubilarni  XV. Gerontološki tulum na kojem je, kao i svake godine, sudjelovalo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Gerontološki tulum održan je, 1. listopada u Parku Josipa Jurja Strossmayera gdje se odvijao  bogati kulturno-zabavni i rekreativni program, a na mnogobrojnim štandovima bile su prezentirane programske aktivnosti organizacija civilnog društva, gerontoloških centara Grada Zagreba, Domova za starije osobe, zdravstvenih ustanova i dr.

Uz predstavnike Gradskih ureda Grada Zagreba, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, brojne goste, uzvanike i građane na manifestaciji je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić koja se obratila nazočnima, a ovom prigodom posebno i najmudrijoj generaciji Zagrepčana.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb predstavilo je svoj rad i aktivnosti na štandu Crvenog križa putem promidžbenih materijala, a liječnice Crvenog križa i volonteri  Kluba mladih, omogućili su starijim  sugrađanima da  provjere svoje zdravstveno stanje kroz mjerenje razine kisika u krvi, mjerenje razine šećera u krvi te da uz pomoć spirometrije provjere vitalne funkcije pluća. Tijekom trajanja manifestacije 69 starijih sugrađana izmjerilo je razinu šećera u krvi, 114 osoba provjerilo je vitalne funkcije pluća i  prekontroliralo je razinu kisika u krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb predstavilo je svoj rad i na centralnoj pozornici gdje je uz mnogobrojne izvođače nastupila rekreativna grupa Gradskog društva Crvenog križa Zagreb koju čine starije osobe,  korisnici Projekta „Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici“ koji se provodi u prostoru Crvenog križa Zagreb u Sigetu. Rekreativna grupa naših umirovljenika predstavila se sinkroniziranom koreografijom na pjesmu „Svijet voli pobjednike“. Za nastup su dobili veliki aplauz jer su koreografiju izveli bez pogreške čime su pokazali da se isplatio sav trud koji su s voditeljima tjelovježbe uložili da bi nastup bio što bolji.

Mogućnost provjere zdravstvenog stanja i mnogobrojni promidžbeni materijali privukli su na naš štand veliki broj osoba, a obzirom da je cjelokupna manifestacija bila  odlično organizirana svatko je mogao pronaći nešto za sebe i provesti ugodno vrijeme u druženju sa mnogobrojnim izlagačima i sugrađanima.