Od kada je u lipnju ove godine, novo kombi vozilo, našim korisnicima poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem, predao gradonačelnik Milan Bandić, za njih su organizirane mnogobrojne aktivnosti na kojima su mogli mnogo lakše sudjelovati. Najviše su ih razveselili jednodnevni izleti kojima je bio cilj upoznavanje s tradicijom i bogatom kulturnom baštinom Hrvatske.

„Veseli novi kombi“, kako su ga korisnici spontano nazvali,  omogućio im je upoznavanje s legendom o picokima i odveo ih u hrvatsku „Saharu“ u Đurđevcu, gdje su uživo mogli vidjeti egzotične životinje koje žive u pustinji.

Novim kombi vozilom krenuli su putevima Zrinskih i Frankopana u Stari grad Ozalj  i do legendarne hidroelektrane, „munjare“, na Kupi.

Avanture s kombijem su se nastavile u Žumberačkom gorju među srnama, ljamama, paunovima, konjima i pastrvama u Bio parku „Divlje vode“ koji ih je oduševio raznovrsnim sadržajima te divnom, netaknutom prirodom nadomak Zagreba.

Na kraju svake avanture radosni i puni lijepih dojmova korisnici su svaki izlet završili okrepom s ukusnom domaćom hranom i u razgovorima s ljubaznim domaćinima od kojih su saznali mnogobrojne priče i legende iz njihovog kraja.

A kakvi su dojmovi korisnika? Pa, o tome najviše govore fotografije koje se stalno pregledavaju te učestala pitanja „Kada ćemo opet na izlet?“  Za sada, dok je još lijepo vrijeme, veseli novi kombi odvesti će korisnike u paletu jesenskih boja na Jarun, Bundek, Maksimir i Medvednicu, na „Fest jabuka 2018.“ u Sigetu te do gornjogradskih klupa na druženje s Matošem.