U utorak, 18. rujna, u parku Maksimir održane su tradicionalne 15. Maksimirske jeseni. Radi se o međunarodnoj manifestaciji za osobe starije životne dobi koja uključuje  sportsko-rekreacijske, kulturno-umjetničke i zdravstveno-preventivne aktivnosti.

Manifestacija je organizirana pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, Vijeća gradske četvrti Maksimir i Zagrebačkog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb sudjelovalo je u kulturno-umjetničkom programu sa nastupom Zbora umirovljenika Crvenog križa iz Novog Zagreba koji su sa dvije pjesme predstavili svoj rad te oduševili publiku svojim nastupom i izborom pjesama. Nakon nastupa upoznali su se sa radom i aktivnostima ostalih sudionika, družili se uz ručak sa mnogobrojnim umirovljenicima iz Zagreba i drugih gradova iz Hrvatske kao i iz inozemstva. Također su iskoristili priliku za obilazak  Zoološkog vrta obzirom da su organizatori, taj dan,  omogućili svim sudionicima besplatan ulaz.

Veselje nakon uspješnog nastupa, brojna nova poznanstva i lijepo vrijeme ostat će im u lijepom sjećanju te će rado sudjelovati na manifestaciji i slijedeće godine uz još bogatiji program.

Osim sudjelovanja u kulturno-umjetničkom dijelu programa, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb sudjelovalo je i u zdravstveno-preventivnim aktivnostima u sklopu kojih je liječnica Crvenog križa Zagreb sa volonterkom Kluba mladih obavljala smirometriju i oksimetriju. Za navedene preglede vladao je veliki interes te je 90 osoba izmjerilo ove vitalne funkcije organizma.