Svake se godine svjetski dan prve pomoći obilježava druge subote u rujnu.
Ove su godine naši volonteri i djelatnici pokaznim vježbama i edukacijom građana pokušali ukazati na važnost znanja i pravilnog pružanja prve pomoći na zagrebačkom Cvjetnom trgu.
Prva pomoć, kao jedna od najstarijih aktivnosti Crvenog križa uči mlađe i starije kako nekome pomoći i spasiti život.

Danas su se na Cvjetnom trgu mogle vidjeti pokazne vježbe/simulacije prometnih nesreća te načini kojima se pomaže osobama koja su zadobile vanjski prijelom, obilno vanjsko krvarenje, strano tijelo, osobama koje su izgubile svijest, kako reagirati u trenutcima kada je potrebno skinuti motorističku kacigu te načine zbrinjavanja mnogih drugih ozljeda. Sve ozljede bile su realistično prikazane i građanstvo je imalo priliku vidjeti kako se te ozljede šminkaju, naučiti, prisjetiti se i probati reanimaciju odrasle osobe, većeg djeteta i bebe i probati napraviti Heimlichov hvat kako bi pomogli osobi kojoj je u potpunosti zatvoren dišni put, tj. koja se guši.
Zahvaljujući velikom odazivu i zainteresiranosti građana, naši su volonteri uspješno prenijeli svoje znanje na mnoge odrasle sugrađane i educirali veliki broj djece kako pomoći nekome prije dolaska hitne medicinske pomoći i pritom se odlično zabavili.

Sretan dan prve pomoći svim volonterima, zaposlenicima i suradnicima Crvenog križa te svim našim sugrađanima.

Naučite prvu pomoć, spasite život i budite nečiji heroj i prije dolaska hitne medicinske pomoći!