Postoji li bolji način započeti novu školsku godinu od odlaska u školu u prirodi? Odgovor na to pitanje najbolje bi vam dali učenici OŠ Tituša Brezovačkog. Stotinu i četrdeset učenika u pratnji svojih učiteljica i učitelja proveli su sunčani, razigrani ali i radni tjedan u Novom Vinodolskom.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u 2014. godini je obilježio trideset godina kontinuiranog provođenja ovog programa, koji je od velike važnosti za učenike. Provođenjem ovog programa Zagreb se svrstava u sam vrh europskih gradova po ulaganju u ovakve oblike odgojno-obrazovnih programa u osnovnoškolskom obrazovanju.

Grad Zagreb osim organizacijski, participira i dio troškova vezanih za program i to s najvećim udjelom subvencije ovakvih programa u RH. Osim kvalitete programa kojeg provodimo, jedan od razloga velikog odaziva zagrebačkih osnovnih škola našoj školi u prirodi sigurno je i financijska strana koja oslobađa roditelje 2/3 troškova.

Program škole u prirodi u školskoj 2108./2019. godini podijeljen je na dva dijela, jesenski koji traje do 31.listopada 2018., te onaj proljetni koji započinje u ožujku 2019. godine i završava s posljednjim danom školske godine.

U školskoj 2018./2019. godini program će trajati četrnaest tjedana u kojem će boraviti učenici četrdeset i osam zagrebačkih osnovnih škola s više od tri tisuće i šest stotina učenika trećih i četvrtih razreda.