Dana 31. kolovoza u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Sigetu održano je Zdravstveno savjetovalište koje se svaki mjesec organizira u sklopu Projekta „Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici.“

Zdravstveno savjetovalište vode liječnice Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zora Martić-Žigmunić i Lovorka Kodrin, koje već godinama za starije osobe, u našem prostoru, obavljaju male sistematske preglede uz kontrolu krvnog tlaka, mjerenje glukoze u krvi,  spirometriju, oksimetriju, mjerenje tjelesne težine i visine i dr. kao i mogućnost razgovora i konzultacija vezano uz prevenciju te usvajanje zdravog načina života.

I ovaj puta vladao je veliki interes za obavljanje malih sistematskih pregleda i savjetovanje s našim liječnicama te je više od 30 osoba obavilo preglede i konzultacije koje će im pomoći u očuvanju zdravlja.

Cjelokupna provedba Projekta usmjerena je prema unapređenju kvalitete života starijih osoba koje žive u vlastitom domu i odnosi se na aktivaciju i uključivanje starijih osoba u život lokalne zajednice te dugoročno pozitivno utječe na kvalitetu života starijih osoba i poboljšanje njihovog zdravstvenog stanja.