Turistička zajednica Vinodolske općine i Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski organizirali su i ove godine po petnaesti put manifestaciju Ružica Vinodola. Cilj organizatora je predočiti nekadašnje običaje biranjem najvrjednije djevojke i među tim djevojkama bile su i naše dvije volonterke Nikolina Brešić i Sara Šajnić.

Kako su se snašle te kako im je bilo, možete pročitati u nastavku:

Ovo predivno iskustvo započelo je 14.8. kada smo prkoseći svim vremenskim (ne)prilikama otišli na veličanstveni otok Krk te posjetili još lijepšu Crikvenicu kako bismo se upoznali sa 9 djevojaka koje će se s nama natjecati za laskavu titulu Ružice Vinodola 2018. Nije nam dugo trebalo da se zbližimo tako da smo druženje nastavile do kasno u noć.

DNEVNIK PUTOVANJA

16.8.

Došlo je vrijeme za prvi dio natjecanja. Utrka kroz vinograd, zatim mašćenje grožđa rukama i nogama bile su igre koje su nas dočekale taj dan. Svaka je igra bila popraćena pjesmom pa smo Sara i ja malo i zaplesele.

17.8.

Idući je dan bio rezerviran za pumpanje vode iz brentače (posude koja se nekada koristila za prenošenje vode ili vina), izradu vjenčića, a za kraj smo mljele kavu.

18.8.

Došao je i zadnji dan natjecanja.
Pretakanje vina u lončiće pa zatim u bocu, zatvaranje i otvaranje boce, lijepljene etiketa… Za kraj svi smo zajedno popili čašu vina i nazdravili vjernoj publici čija smo srca i osvojile.

 

 

Sve u svemu bilo je ovo jedno predivno iskustvo koje ćemo sa sobom nositi kroz cijeli život. Sada kreće odvikavanje od vina i dobre zabave jer treba netko i u školu ići.