Po 14. puta zaredom djeca – odnosno sada već mladi ljudi iz Beslana, grada koji je zadesila velika tragedija 2004. godine posjetili su Novi Vinodolski – svoj drugi dom, kako sami kažu.

Velika većina njih pamti naš Dom kao mjesto prvih ljubavi, kupanja, zabava na plaži, igara i svega drugog što čini djetinjstvo najbezbrižnijim i najljepšim dijelom života. Mnogo njih sada su već na pragu ulaska u samostalni život s upisanim ili završenim fakultetima pa čak i sa svojim obiteljima.

U istom periodu s njima u posjetu Villi Rustici bila su i djeca iz Sarajeva. Sada već legendarna voditeljica Rusmira vodi djecu osnovnoškolskog uzrasta već 5. ljeto uzastopno. Po riječima djece koja su već bila u Novom Vinodolskom da se zaključiti da osoblje odmarališta ostavlja velik trag u njihovom mladom životu te se rado sjećaju da su upravo ovdje naučili plivati, susreli se s prvim sportskim turnirima i sportskim priznanjima, propjevali na karaokama ili se prošetali modnom pistom u izboru za miss i mistera.

FOTO: Ured Gradonačelnika - Izvor

Svima njima kao i još čitavom nizu grupa koje smo ugostili 13.8.2018. u posjet je došao gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Sarajeva, gospodin Abdulah Skaka, gradonačelnik Novog Vinodolskog, gospodin Velimir Piškulić, uz njih su stigli i otpravnik poslova veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj gospodin Vladimir Prokhorov, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj gospođa Renata Paškalj te još čitav niz uglednika.

Nakon kratke priredbe koju su djeca pripremila za svoje ugledne goste, uslijedilo je neformalno druženje te slikanje s njima.