Kraj srpnja i početak kolovoza u Novom Vinodolskom, sada već tradicionalno, rezerviran je za posjet veselih Bunjevaca našoj kući.

HKPD Matija Gubec iz Tavankuta u Domu Crvenog križa „Villa rustica“ ljetuju po četvrti put uz pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića koji ih je i posjetio 3.kolovoza.  Folkloraši uz pratnju tamburaša pripremili su gradonačelniku i suradnicima kratak program koji nikoga ne bi ostavio ravnodušnim. 

HKPD Matija Gubec osnovano je davne 1946. a danas broji gotovo četiri stotine članova koji su aktivni u 6 postojećih odjela: folklorni, tamburaški, slamarski, dramski, literarno-novinarski i informatički.

Članovi društva HKPD Matija Gubec ističu kako je donacija Grada Zagreba kojom su započeli obnovu jednog od najljepših salaša na sjeveru Bačke najveće pojedinačno ulaganje u njihove projekte. 2012.godine uz veliku pomoć zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ali i drugih donatora otvoren je Etno salaš Balažević.

Vrijedan rad i entuzijazam Tavankućana nagrađen je 2018. godine kada je Etno salaš Balažević proglašen u kategoriji seoskih domaćinstava – salaša kao najbolji u Republici Srbiji.