Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb osiguralo je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama osječkoj humanitarnoj udruzi „Rijeka Ljubavi“. Donacije u vrijednosti oko 150 tisuća u Osijeku je preuzela zahvalna predsjednica Udruge Štefica Čučak, koja je istaknula kako mnogi ne bi mogli preživjeti bez paketa života.

Tom prigodom ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb g. Petar Penava, voditeljica Odjela za socijalne i humanitarne programe i projekte gđa. Nina Tenjer i voditelj zagrebačkog Socijalnog dućana g. Duško Godić, na poziv gđe. Štefice Čučak, sudjelovali su prijemu kod dogradonačelnika Grada Osijeka g. Borisa Piližote.

Svojim iskustvom u humanitarnom radu ravnatelj Petar Penava, podsjetio kako nije lako prikupljati humanitarnu pomoć i kako je za to potreban izniman trud da bi se došlo do pojačanja sustava doniranja hrane. „U posljednjih pet godina uspjeli smo za čak 10 puta povećati donacije, od samo 400.000 kuna 2013. godine, lani je njihova vrijednost dosegnula 6 milijuna.“ – naglasio je ravnatelj.

Socijalni dućan zagrebačkog Crvenog križa, kada god ima mogućnost, pomaže i drugim udrugama kao i gradskim društvima Hrvatskog Crvenog križa.