Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi koji se obilježava 14. lipnja Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u suradnji sa Zagrebačkim šahovskim savezom i Šahovskim klubom „Zagreb“ održao je 15. tradicionalnu šahovsku simultanku “Darivatelji krvi protiv višestrukog prvaka Hrvatske u šahu” na Trgu Petra Preradovića. Simultanka se održala 01. lipnja u sklopu manifestacije “Cest is d’Best” .

Trostruki prvak Hrvatske u šahu velemajstor gospodin Mladen Palac je igrajući na 20 ploča protiv darivatelja krvi i gostiju sa nama svečano obilježio taj dan. Ove godine simultanku je svečano otvorila pozdravom i povlačenjem prvog poteza zamjenica gradonačelnika doc.dr. Olivera Majić.

Budući da je ovo već 15. simultanka, a Crveni križ ove godine obilježava nekoliko važnih obljetnica uručene su prigodne zahvalnice Zagrebačkom šahovskom savezu, Šahovskom klubu „Zagreb“, Uličnom festivalu „Cest is d’Best“ kao i gospodinu Nenadu Škari.

U ovoj igri nije bitan rezultat jer važno je sudjelovati i na taj način promovirati darivanje krvi i zahvaliti se svim darivateljima koji činom darivanja krvi spašavaju bolesne i unesrećene.

SVIM DARIVATELJIMA KRVI ČESTITAMO 14. LIPANJ

* SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI –