Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb nakon 27 godina u prosincu, prošle godine organiziralo je društveni, donatorski događaj godine Bal Crvenog križa Grada Zagreba.

Prikupljenim sredstvima kupljeno je kombi vozilo namijenjeno za prijevoz osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima koji su korisnici socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške Crvenog križa Zagreb, a primopredaji vozila prisustvovao je visoki pokrovitelj Bala, gradonačelnik g. Milan Bandić.

Na balu je prikupljeno ukupno 467 tisuća kuna, a preostali iznos koji je ostao nakon podmirenja troškova organizacije i kupnje vozila bit će utrošen na organizaciju izleta za 70 korisnika koji su raspoređeni u radionicama na pet lokacija u Gradu Zagrebu.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali na Balu i doprinijeli kupnji vozila, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb g. Petar Penava istaknuo je kako će upravo ovaj kombi omogućiti korisnicima sudjelovanje u svim aktivnostima i programima, izletima, posjetima raznoraznim kulturnim ustanovama i na kraju im pomoći da se uključe u redoviti život zajednice i participiranju u svakodnevnom životu.

Naši prvi izletnici su se odmah uputili na izlet u Đurđevac i u popodnevnim satima vratili puni dojmova i osmjeha.

Dobro je činiti dobro i za dobro uvijek ima prostora i vremena, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te naglasio da se i ove godine 8. prosinca vidimo na donatorskom Balu Crvenog križa Grada Zagreba.