Svojim programima i aktivnostima udruge daju značajan doprinos oblikovanju kvalitetnijeg, socijalno osjetljivijeg i pravednijeg društva. Zbog toga je i ove godine Ured za udruge Vlade RH organizirao već tradicionalne Dane otvorenih vrata udruga od 24. do 26. svibnja.

Kao jedan od brojnih programa Gradskog društva Crvenog križa Zagreb na Danima otvorenih vrata udruga, 25. svibnja u Ilici 223,  korisnici programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem predstavili su dio svojih redovitih aktivnosti. Predstavili su različite aktivnosti, a posebno glazbenu, kulinarsku ikreativnu radionicu. U predstavljanju su im se pridružili članovi Kluba mladih, dva zbora umirovljenika iz Novog Zagreba, roditelji/skrbnici, voditelji radionica, djelatnici te drugi suradnici Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Izloženi su neki od najnovijih kreativnih radova korisnika, na šarenom panou moglo se pročitati više o sadržaju i ciljevima spomenutih radionica, orile su se prelijepe i svima poznate pjesme o Zagrebu i poznati hitovi uz pratnju harmonike i gitare, odzvanjali su neobični ritmovi tijekom predstavljanja vještine bubnjanja na jembe bubnjevima, pogostili su se domaći i gosti jednostavnim slanim i slatkim zalogajčićima koje su sami napravili u kulinarskim radionicama, a na kraju su, oni najhrabriji i zaplesali. Atmosfera je bila odlična –opuštena, vesela i puna zadovoljstva i ponosa na vlastita postignuća.

Bio je to odličan način da se afirmira moto ovogodišnjih Dana otvorenih vrata udruga „Budimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu – budimo aktivni“!