Ove godine, od 22. do 24. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića održan je 17. Festival jednakih mogućnosti (F=M), međunarodna manifestacija urbane kulture  čiji program na velikoj otvorenoj  pozornici i okolnim poligonima naizmjenično izvode osobe s invaliditetom i poznati glazbeno-scenski i likovni umjetnici.

Ove godine na Festivalu je nastupilo oko 600 osoba s invaliditetom iz Hrvatske i inozemstva, a program Festivala svake godine pogleda više od 15.000 građana. Na taj način se širokoj publici građana i turista koji se zateknu u središtu grada omogućava uvid u najrazličitije forme kreativnog stvaralaštva i izražavanja osoba s invaliditetom, s ciljem razvijanja svijesti o pravima i slobodama te izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom i ostalih građana.

Drugi dana Festivala, 23. svibnja, predstavila se naša umjetnička skupina “Crveni pušlek” koju čine korisnici programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem u okviru Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Korisnici su se predstavili  izvedbom glazbenog igrokaza pod nazivom “Tik-tak!” na temu zaštite prirodne baštine u kojem su dvije djevojčice i njihov pas pomirile i povezale svijet urbanih ljudi sa svijetom divljih životinja i zaštitom njihovih prirodnih staništa.

Igrokaz je rezultat glazbenih radionica (orkestar – zvučne slike) i radionica terapije pokretom i plesom (ples i pokret) koje se s korisnicima provode u sklopu redovitog programa.

Publika je velikim aplauzom nagradila naše izvođače za njihovu odličnu izvedbu, a nakon nastupa bilo je vremena i za opuštanje na glavnom zagrebačkom Trgu uz kavicu i uživanje u prekrasnom sunčanom danu.

S obzirom na uzbuđenje, veselje, a osobito ponos prije, tijekom i nakon nastupa, sigurni smo da će “Crveni pušlek” i sljedeće godine zamirisati na Festivalu jednakih mogućnosti!