Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb je humanitarna organizacija za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći.  Provodimo brojne humanitarne aktivnosti i akcije kako bi osvijestili široku javnost o potrebi pomaganja socijalno ugroženim građanima te prikupili potrebne donacije.

Humanitarnom pomoći smatraju se sva prikupljena i pružena materijalna i financijska dobra, humanitarne aktivnosti u svrhu zaštite i spašavanja žrtava katastrofa i velikih nesreća te žrtava kriza izazvanih ljudskim djelovanjem, kao i prikupljena i pružena materijalna i financijska dobra i humanitarne aktivnosti u svrhu podmirivanja potreba socijalno osjetljivih skupina.

Socijalni dućan je program Crvenog križa Zagreb, kojem je cilj ublažavanje posljedica siromaštva i socijalne isključenosti na području Grada Zagreba kroz pružanje pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama.

Trenutno brinemo za više od 2 000 obitelji, što ukupno čini preko 4 500 osoba s područja Grada Zagreba.

Kako možete pomoći?

1. Doniranjem prehrambenih i higijenskih potrepština

Upisani smo u Registar posrednika u doniranju hrane sukladno Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane što nam omogućuje prikupljanje hrane od strane proizvođača i trgovačkih lanaca koja je pred istekom roka upotrebe.

Svoje donacije možete donijeti na našu adresu Siget 18a, od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Našim korisnicima su najpotrebnije:

  • trajne prehrambene namirnice : brašno, šećer, tjestenina, riža, ulje, konzervirana hrana
  • higijenski proizvodi: sredstva za osobnu higijenu i sredstva za čišćenje.

U našoj evidenciji je 800 djece od kojih su 400 djeca u dobi do 4 godine i potrebne su im pelene i dječja higijena.

2. Novčane donacije

Novčane donacije možete uplatiti na humanitarni žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Zagreb otvoren u Zagrebačkoj banci IBAN: HR 2423600001502289572

 

Za sve dodatne upite možete nam se obratiti s povjerenjem

Tel:    +385 1 3778 236

Fax:   +385 1 3770 681

e-mail: socijalni.ducan@ckzg.hr, info@ckzg.hr