Od siječnja ove godine, svaki dan na nekoj od lokacija na kojima se provodi Program poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem,  u okviru Gradskog društva Crvenog križa Zagreb,  održavaju se glazbene radionice te odzvanja pjesma uz gitaru i ritmičnu jeku bubnjeva.

Korisnici Programa uživaju u glazbenim radionicama, a njihov talent i veselje u sudjelovanju toliko je izraženo da su naši „glazbenici“ sa svojim voditeljem,  već nakon mjesec dana  sudjelovanja u glazbenim radionicama,  nastupili na međunarodnoj konferenciji IMPACT 2018. koja se po prvi puta organizirala za područje jugoistočne Europe u Zagrebu, s ciljem povezivanja civilnog sektora, privatnih kompanija, investitora, zaklada i društvenih poduzeća radi boljeg zajedničkog djelovanja u zajednici. Nastup je bio 14. veljače u Muzeju suvremene umjetnosti, a pred mnogobrojnom publikom naši su korisnici izveli pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta, Jalta“ te su dobili veliki aplauz publike.

Glazba nas prati kroz život i ako na trenutak zastanemo i razmislimo, vrlo brzo ćemo prizvati u sjećanje trenutke kada je glazba u nekoj filmskoj sceni izazvala našu emocionalnu reakciju,  situacije kad je glazba izazvala osjećaj pripadnosti i ponosa vezano uz neki sportski događaj, potaknula unutarnji impuls da pomičemo tijelo u slobodnom ritmu ili plesnim koracima, opustila nas, smirila, pomogla da se bolje koncentriramo, brže naučimo ili napravimo nešto, kad smo svjedočili da netko tko ima teškoća dok govori, nema teškoća dok pjeva i sl. te smo upravo zbog svega navedenog započeli s organiziranjem glazbenih radionica kako bismo našim korisnicima omogućili uživanje u blagodatima glazbe.

Glazba nam pomaže u razvijanju neverbalnih vještina komunikacije, kod kreativnog izražavanja i izaziva osjećaj ugode te vidimo da se naši korisnici  vesele  svakoj novoj glazbenoj radionici te smo sigurni da ćemo u budućnosti svjedočiti njihovim pozitivnim  iskustvima s glazbom te novim mnogobrojnim nastupima.