U ponedjeljak, 12. veljače 2018. na lokaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Sigetu, od 10 do 13 sati organiziran je maskenbal za 60-ak naših korisnika Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem.

Tema ovogodišnjeg maskenbala bila je očuvanje divljih životinjskih vrsta hrvatskog podneblja, a maskenbalu je prethodio tjedan edukativnih tematskih razgovora, odabir životinja te izrada i ukrašavanje maski.

Među korisnicima, osobama u njihovoj pratnji, roditeljima/skrbnicima i volonterima, bilo je vukova, medvjeda, lisica, sova, divljih zečeva i drugih životinja. Veliko uzbuđenje izazvalo je natjecanje u kvizu znanja o divljim životinjama hrvatskog podneblja i podjela diploma za zavidno znanje o našim životinjskim vrstama. Ne znamo jesu li tome doprinijele ukusne krafne ili je sve već  obuzeo predvalentinovski duh ljubavi, u svakom slučaju, potpuno su zaboravljene uloge u prehrambenom lancu u prirodi jer su se svi međusobno družili i zabavljali uz živu glazbu, ples i pjevanje.