U četvrtak, 11. siječnja 2018. godine  ravnatelji Crvenog križa Varaždin i Crvenog križa Čakovec sa suradnicima, posjetili su Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Predstavnici Crvenog križa Varaždin  i Crvenog križa Čakovec htjeli su se upoznati sa Programom privremenog smještaja za beskućnike i Programom poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem, koje GDCK Zagreb uspješno provodi, a njihova društva Crvenog križa sada se pripremaju za početak  njihove provedbe.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Petar Penava,  detaljno je upoznao kolege iz društava Crvenog križa o pružanju navedenih socijalnih usluga te je s njima obišao Prihvatilište Crvenog križa Zagreb u Kosnici kao i dvije lokacije na kojima se provodi Program poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem.

Osim Prihvatilišta i radionica u kojima se provodi Program za osobe s intelektualnim oštećenjem, predstavnici Crvenog križa Varaždin i Čakovec posjetili su s ravnateljem Crvenog križa Zagreb, Socijalni dućan i upoznali su se s provedbom Projekta „Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici“. Na kraju su izmijenili iskustva u provedbi istih aktivnosti kako bi na primjerima dobre prakse unaprijedili provedbu postojećih aktivnosti.