U petak, 20. listopada 2017., u Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb započeli smo novu tradiciju – FEST JABUKA odnosno, obilježavanje Svjetskog dana jabuka.

Tradicija obilježavanja Dana jabuka započela je 1990. u Londonu s ciljem promicanja zdravstvenih kvaliteta jabuka te demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se uzgajaju.

Ove godine, naši korisnici usluge poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjima, korisnici Programa organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe, članovi Kluba osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa „Daj 7“ i članovi Kluba mladih po prvi su se puta pridružili mnogobrojnim hrvatskim i međunarodnim organizacijama koje svake godine obilježavaju ovaj značajan Dan te promiču važnost jabuka u zdravlju i  prehrani.

Dan ranije korisnici su pripremili štrudle od jabuka kojima  su se svi zajedno u  Sigetu počastili  te su se jedni drugima predstavili na različite domišljate načine: pjesmom, poezijom, igrokazom, izložbom likovnih radova, zagonetkama, a sve tematski vezano uz jabuke. Nakon toga zajedno su se družili uz ples, a organizirano je i međusobno darivanje kako bi svatko otišao kući s nekom lijepom uspomenom na FEST JABUKA.  Sudeći prema iskazanom zadovoljstvu korisnika i njihovoj radosti, sigurni smo da će obilježavanje Svjetskog dana jabuka postati tradicija koja će uz edukativni dio imati i dio koji će obilježiti veselo druženje uz smijeh i zabavu.