Pod sloganom  „Ne dvoji, za drugoga izdvoji!“ od 09. -15 listopada 2017.“, provedena je jubilarna 45. humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“.

Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske. Zagrepčani su cijeli tjedan donosili veće količine odjeće i hranom napunili police Socijalnog dućana. Sva prikupljena materijalna dobra podijeljena su korisnicima nekih od oblika pomoći Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Zagrebački holding uvijek rado pomaže

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i Zagrebački holding d.o.o. zajednički provode akcije prikupljanja prehrambenih i higijenskih potrepština. Vidjevši da su zalihe namirnica u Socijalnom dućanu znatno smanjene, djelatnici su se brzo organizirali i uključili u „Tjedan Solidarnosti“. U 20 podružnica/društava/ustanova prikupljali su prehrambene i kozmetičke proizvode, a sve s ciljem da pomognu socijalno ugroženim građanima.

Snaga humanosti u osnovnim i srednjim školama

Zajednička suradnja između škola i Gradskog društva Crvenog križa Zagreb uspješno rezultira osmišljavanjem novih projekata toplijeg, zanimljivijeg i kreativnijeg pristupa učenicima. Promotivni artikli, animirajući i zanimljivi plakati, samo su dio zamišljene promjene pristupa GDCK Zagreb kako prema djeci, mladima, njihovim roditeljima tako i prema povjerenicima u školama koji su glavna karika u provođenju. Zajedno sa svojim mentorima/profesorima, učenici su u „Tjednu solidarnosti“  ukrasili Kutak humanosti u svojim školama. Za donaciju od 5 kuna, učenici su dobili samoljepljive blokiće na čije su listiće ispisali humanitarne, pozitivne i lijepe  poruke, a potom ih pričvrstili  na pano Kutak humanosti.

Volonteri umirovljenici – ponos Gradskog društva Crvenog križa Zagreb

Velika složna humanitarna priča ispričana je 9 poslovnica trgovačkog centra Kaufland. Naši marljivi volonteri umirovljenici, koji sudjeluju u projektu za Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba, pod vodstvom g. Duška Godića, prikupljali su prehrambene namirnice. Svojim osmjehom, pričanjem o humanosti i važnosti pomaganja,  volonteri  su privlačili: djecu roditelje, umirovljenike , ali i sve mlade koji su zastali da bi vidjeli što se događa. Nije bilo kupca koji nije zastao pored košare s proizvodima i od srca donirao neku namirnicu.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u 45. jubilarnoj akciji

„Solidarnost na djelu“ !