DUBRAVA, 28.9.2017. (četvrtak) u 18 sati u knjižnici Dubrava, Avenija Dubrava 51a

SESVETE, 9.10.2017. (ponedjeljak) u  18 sati u knjižnici Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, Sesvete

SAVICA 10.10.2017. (utorak) u 18 sati u knjižnici Savica, Ljerke Šram 4.

Aktivnosti projekta „Važno je znati sa 65+“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH nastavljaju se, te će se uskoro održati tribine u tri gradske četvrti: Dubravi, Savici i Sesvetama. Tribine se organiziraju u suradnji s Projektom 65plus Knjižnica Grada Zagreba i održavaju se u kvartovskim knjižnicama.

Projekt „Važno je znati sa 65+“ je usmjeren zaštiti starijih osoba kroz informiranje i pružanje savjetodavne pravne pomoći. Projektom se želi sprječiti zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba, te zlouporaba povezanih s drugim oblicima raspolaganja imovinom, kao što su nasljeđivanje i darovanje. Provode ga Hrvatski pravni centar (HPC) i Centar za socijalnu skrb Zagreb u suradnji sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske (SUH), Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i udrugom Radio mreža.

Na tribinama će pravni stručnjaci pružiti iscrpne pravne informacije o tome kako se korištenjem pravnih sredstava mogu izbjeći rizici povezani s odlučivanjem o imovini, a odgovarat će i na  na pitanja građanki i građana. Također, djelatnici/ce podružnica CZSS Zagreb upoznat će prisutne s dostupnim socijalnim uslugama.