U utorak, 20. lipnja 2017. Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb predstavilo je prvih šest mjeseci samostalnog pružanja usluge i provedbe Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem, pod simboličnim nazivom „Pola nam je godine, tek!“.  U prekrasnom prostoru ŠRC Jelenovac okupilo se oko stotinjak gostiju te pedesetak korisnika Programa, zaposlenika i volontera Kluba „Daj 7!“.

Među gostima bili su pravobraniteljica za osobe s invaliditetom gđa. Anka Slonjšak i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba gđa. Olivera Majić, predstavnici gradskih ureda, podružnica Centra za socijalnu skrb Zagreb, predstavnici Centra za socijalnu skrb Samobor i Zaprešić,  Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Hrvatskog Crvenog križa, Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, domova za starije i nemoćne, Policijske škole Josipa Jovića i brojnih drugih suradničkih organizacija, kao i roditelji/skrbnici postojećih te potencijalnih korisnika Programa.

Uvodno su sve prisutne pozdravili ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i zamjenica gradonačelnika. Nakon toga su predstavljene glavne značajke Programa i njegov središnji dio, Program “Kreativnost u službi inkluzije”,  koji  ga čini jedinstvenim u odnosu na slične programe.

Da bi se jedan ovakav program mogao uspješno provoditi, istaknuta je potreba međusobne suradnje i podrške između različitih dionika u zajednici, što je simbolično prikazano slaganjem dijelova slagalice „koji su nedostajali“, a na sceni su povezani u jedinstvenu cjelinu, baš kao što je neophodno u stvarnom životu. Tako je istaknut dio koji predstavlja korisnike i njihove obitelji, drugi dio slagalice koji predstavlja ministarstava i lokalnu samoupravu, treći koji predstavlja akademsku zajednicu i znanstvene spoznaje, a četvrti dio predstavljao je sve ostale raznolike sadržaje u zajednici koji su također neophodni da bi se proces uključivanja socijalno osjetljivih skupina u zajednicu razvijao. 

U drugom dijelu predstavljanja korisnici Programa su, uz podršku volontera i zaposlenika, izveli glazbeni igrokaz „Crveni križ jučer, danas, sutra“ u kojem je na duhovit ali poučan način, predstavljena povijest nastanka organizacije Crvenog križa, preko predstavljanja svih djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u moderno vrijeme, pa do pretpostavki za budućnost.  Na kraju su izvođači zapjevali pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta, Jalta“, a vidljivo dirnuti svime prikazanim, spontano su im se pridružili svi gledatelji, što je već pozitivnu i radosnu atmosferu učinilo veličanstvenom.

Bilo je zaista veliko zadovoljstvo vidjeti toplu i otvorenu komunikaciju, opuštenost i radost među svima prisutnima na ovom događanju i kroz to doživjeti razumijevanje i podršku Programu koji je već u ovako kratkom vremenu prepoznat po svojoj kvaliteti i značaju. Nakon završetka službenog dijela predstavljanja Programa, svi prisutni nastavili su se u ležernoj i srdačnoj atmosferi družiti uz domjenak na otvorenoj terasi ŠRC Jelenovac, a takva atmosfera rezultirala je brojnim dogovorima o nastavljanju postojećih i uspostavljanju novih suradnji kroz različite projekte.