Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa „Daj 7!“ osnovan je u prosincu 2015., a članovi Kluba do sada već imaju iza sebe niz volonterskih aktivnosti.  Klub trenutno broji 20-ak članova koji su vrlo aktivni u svom volonterskom angažmanu. Dio članova Kluba prošao je osnovnu edukaciju o volonterstvu u organizaciji GD Crvenog križa Zagreb, a preostali dio članova Kluba istu će proći početkom rujna. Od siječnja do kraja lipnja 2016. volonteri Kluba uključivanjem na različite volonterske pozicije, ostvarili su više od 400 sati volonterskog rada što je zaista zapažen rezultat.

O ranijim aktivnostima već smo izvještavali, a tijekom lipnja volonteri Kluba uključili su se u aktivnosti GD Crvenog križa Zagreb na Tjednu udruga, bili podrška u sportsko-rekreativnim aktivnostima korisnika Doma za starije osobe Dubrava te su pomagali u provedbi ostalih aktivnosti GD Crvenog križa Zagreb.

Svi članovi Kluba dobili su volonterske knjižice i članske iskaznice te potvrde o edukaciji (oni koji su prošli edukaciju), a drago nam je da je tiskan i letak Kluba, što je sve jako razveselilo volontere.

S predsjednicom Kluba i većinom članova Kluba u lipnju su održani individualni sastanci te dva grupna sastanka (9. i 16.) na kojima su volonteri izrazili svoja zapažanja, mišljenje, potrebe i želje. Iz tih sastanaka proizašli su sljedeći zaključci:

  1. Volonteri Kluba podržavaju sve aktivnosti GD Crvenog križa Zagreb i voljni su se uključiti u njih kad god se ukaže potreba.
  2.  Budući da većina članova Kluba stanuje u istočnom dijelu grada, članovi Kluba željeli bi kontinuirano i dugotrajno volontirati u Domu za starije osobe Dubrava na volonterskim pozicijama pružanja podrške korisnicima Doma u radnoterapijskim aktivnostima  i aktivnostima organiziranog slobodnog vremena.
  3. Volonteri Kluba dio svojeg vremena žele posvetiti izradi darova za darivatelje krvi i za prezentaciju GD Crvenog križa Zagreb (keramika, fuzija stakla i dr.).
  4. Volonteri Kluba pripremit će predstavu koju će prezentirati korisnicima više domova za starije osobe. Predstava će se premijerno izvesti u vrijeme Božića 2016. u Domu za starije osobe Dubrava.
  5. Volonteri Kluba imaju potrebu i željeli bi nastaviti s  kontinuiranim druženjima jednom mjesečno.

Također, u dogovoru s predsjednicom Kluba početkom lipnja razgovarano je s voditeljicom radnoterapijskih i slobodnih aktivnosti Doma za starije osobe Dubrava, te je uz suglasnost i punu podršku ravnateljice Doma, dogovoreno da će se u aktivnosti Kluba nastojati uključiti i nekoliko korisnika Doma, da će se u rujnu izraditi detaljan plan volonterskih aktivnosti i volonterskih pozicija članova Kluba u Domu, te predložiti potpisivanje sporazuma o suradnji GD Crvenog križa Zagreb (u ime Kluba) i Doma za starije osobe Dubrava pri čemu je, osim volonterske suradnje, osobito značajno da je Dom za starije osobe Dubrava spreman Klubu ustupiti na korištenje svoju dvoranu za pripremu određenih aktivnosti i sastanke prema međusobnom dogovoru. To je vrlo važno zbog spomenute činjenice da je većina članova Kluba iz istočnog dijela grada, a s obzirom da su dio članova Kluba osobe s invaliditetom, važna je dostupnost i prilagođenost samog prostora Doma i okoliša (parkiralište, rampe, javni prijevoz i dr.) osobama s invaliditetom.