Unapređenje suradnje, razmjena iskustava, a posebno stvaranje jednakih prilika i brige o djeci iz obitelji slabijeg imovnog stanja, bile su teme razgovora gradonačelnika Prijestolnice Cetinje, Aleksandra Kašćelana s ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Petrom Penavom.

Sastanak je održan u spomen sobi, koja je ujedno i simbol svih svjetskih suradnji Crvenog križa grada Zagreba. Na sastanku su prisustvovali i direktor Turističke organizacije Prijestolnice Cetinje Oskar Huter, voditeljica odjela za socijalno-humanitarnu djelatnost i razvoj volonterstva Gradskog društva Crvenog križa Zagreba Nina Tenjer i predstavnica Ambasade Crne Gore u Zagrebu Tonja Madunović.

Sastanak je završio dogovorom kroz projekte prekogranične suradnje te uzajamne posjete djece s Cetinja i iz Zagreba, koja će preko ljeta boraviti u oba grada. Projektom će biti obuhvaćeno 20 djece i deset volontera iz svake države.

Gradonačelnik Kašćelan i ravnatelj Penava stiskom ruke još su jednom potvrdili suradnju čiji početak započinje već u ljeto 2020.