Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, pod zapovjedništvom voditelja Interventnog tima g. Ante Mlinarića sudjelovalo je u četvrtoj ovogodišnjoj vježbi pod nazivom “Sava 2019”.

Nositelj vježbe bio je Ured za upravljanje hitnim situacijama, a cilj je bio uvježbavanje pretraživanja terena i spašavanja iz ruševina, prelazak rijeke Save čamcima u otežanim uvjetima, komunikacija između različitih hitnih službi u uvjetima pada sustava primarnih veza te testiranje alternativnih načina komunikacije i pružanje hitne medicinske pomoći u slučaju jakog potresa.

Da se prisjetimo:
Prva ovogodišnja vježba održana je u Grafičkoj školi na Peščenici i poslužila je kao obuka i polaganje ispita za dobrovoljne vatrogasce za specijalnost spašavanje iz ruševina.

Na Zagrebačkom velesajmu održana je druga vježba na kojoj je posebno zahtjevno bilo pretraživanje podrumskih prostorija nekadašnjeg kluba Amazona.

Treća vježba održana je na Ciglani Črnomerec gdje su timovi imali prilike spašavati iz prave ruševine.

U sve četiri vježbe sudjelovalo je više od tisuću pripadnika civilne zaštite, među kojima i Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.